Werkijze

Trouwen!

Ik hou er van als foto's mooi maar bovenal echt zijn. Ik geniet van foto's met een mooi moment, een verhaal. Niet te perfect, geen poespas en met een bult liefde.

TROUWFOTOGRAAF IN NEDERLAND

Ik ben een fotograaf voor de mens die van de mens houd en voor de dierenliefhebbers. Ik fotografeer met een knipoog, een beetje kunstig met niet teveel poespas, een bult liefde en nabijheid. Mijn werk word niet gedreven door thema’s of rages. Ik hou van die dingen die gewoon gebeuren.  Niet te donker, niet te licht en gewoon, mooi, zoals het is. Ik kies er dan ook voor om mij te concentreren op de intimiteit, de connectie. 
 
Ik hecht veel waarde aan de tijd die we samen doorbrengen, en aan mijn werk super goed doen. Jullie hebben al jullie vertrouwen naar mij toe gegooid door mij jullie dag te laten vast leggen, en ik ga er voor zorgen dat het eindresultaat heerlijk is. 

Én weet je ik ben gewoon ook niet de typische fotograaf. Ik maak mij niet snel zorgen en m’n chill-factor is altijd hoog. Ik geloof niet in perfectie, alleen in een goede tijd hebben. En ik hou van mensen vastleggen, Oh wat ben gek op het vastleggen van mensen. Gewoon zoals ze zijn. De glorieuze, de geestige, de schunnige, de stille, wilde, verlegen, avontuurlijke en gereserveerde menselijkheid van mensen. Dat is wat ik meebreng naar jullie dag, een oog voor kleine momentjes, voor de mensen die samen deel uitmaken van jullie dag. 

Ik zal je bruiloft rustig observeren, kletsen en lol hebben met jullie en jullie gasten, spelen met de kinderen en de hond knuffelen. Terwijl ik mijn ogen ophoud voor de vluchtige momenten, die zich de hele dag heen laten zien.

HOE GA IK ALS FOTOGRAAF TE WERK?

Kiezen jullie mij als trouwfotograaf? Dan krijgen jullie daar een enorm gepassioneerd & enthousiast extra persoon op jullie trouwdag erbij. Ik maak lekker contant met iedereen, zodat iedereen op zijn gemak is bij mij en vooral die ‘enge’ camera. Ik zal je bruiloft rustig observeren, kletsen en lol hebben met jullie en jullie gasten, spelen met de kinderen en de hond knuffelen. Terwijl ik mijn ogen ophoud voor de vluchtige momenten, die zich de hele dag heen laten zien. Ik onderbreek geen momenten en fotografeer met mijn journalistieke trouwfotografie alles juist zo echt mogelijk vastleggen.


KLEURRIJKE JOURNALISTIEKE TROUWFOTOGRAFIE

Mijn foto’s zijn een kleur- en contrastrijke. Iedere bruiloft bevat unieke waardevolle momenten, die alleen op jullie trouwdag gebeuren. Ik leg deze momenten vast in verhalende foto’s, zonder regie of onderbrekingen. Gewoon jullie dag zoals deze is, want dat is perfect. Daarbij ligt niet alleen de focus op jullie, maar ook alle mensen om jullie heen. Uiteindelijk vormen alle foto’s samen een mooi fotoverhaal en prachtige herinnering aan jullie bijzondere dag.


01. Kennismaken!
Oké voordat we los gaan, moet ik nog wel beschikbaar zijn. Stuur mij simpel een berichtje en ik laat je weten of ik nog kan en dan kunnen we daarna lekker ergens een kopje koffie/thee aan drinken. Dan kunnen jullie mooi vragen stellen aan mij, mij leren kennen en ik jullie!

02. Boeken en geboekt!
Jullie willen mij erbij hebben! Ik stuur een aanbetaling van €450 en als die rond is, is het officieel én ben ik erbij op jullie trouwdag! YEAH! In de tussentijd kunnen jullie mij natuurlijk vragen stellen, dingen overleggen je trouwkaartje sturen hehe (nee hoor ik spaar die niet.. hoe kom je erbij :P) Zo’n 6 weken voor jullie trouwdag ontvangen jullie van mij de vragenlijst voor alle informatie die ik nodig zou kunnen hebben om alles vlotjes te laten verlopen op jullie trouwdag. Maximaal twee weken voor jullie voor jullie trouwdag zijn alle facturen verstuurd.

03. Tijdens jullie trouwdag
Vanaf het moment dat jullie mij willen ben ik er verzekerd en met mijn skills, ervaring, visie, apparatuur, back-ups, dubbele geheugenkaarten, heleboel accu’s. Goedgemutstheid, al genietend en met grote-chill factor. Ik ga vrijwel direct aan de slag, glaasje water en doooor! Ik zorg op jullie trouwdag aardig goed voor mijzelf ik heb waren en een broodje mee als lunch, maar mijn avondeten laat ik aan jullie over haha.

04. Na Jullie trouwdag
Oh yes getrouwd. Jullie ontvangen een preview van mij vinnen 7 dagen na jullie trouwdag met 10 á 20 foto’s én binnen 8 weken na jullie bruiloft ontvangen jullie alle bewerkte foto’s in mijn herkenbare kleurrijke en contrastrijke stijl. In deze galerij staat ook jullie slideshow! In de mail naar Jullie galerij stuur ik ook de link naar het bestel formulier voor het luxe album. Ga er lekker samen voor zitten en geniet van jullie trouwdag!

05.Trouwalbum
Ik vind dat foto’s altijd afgerukt horen te worden, Iedereen krijgt daarom van mij een klein fotoalbum van mij. Via de link in de mail kunnen jullie alle opties voor jullie album bekijken en doorgeven via het bestel formulier.
Dat werkt als volgt:
1. Kies jullie favoriete foto’s (klik op de hartjes bij de foto’s in de galerij)
2. Kies welk type album je wilt (Leer, linnen of velvet.
3. Kies jullie favoriete kleur
4. Kies jullie personalisatie (namen, logo, illustratie)
5. Maak een keuze wel/geen ouder albums
6. Met jullie favoriete foto’s maak ik het album op (dit kan tot 4á5 weken duren vanaf het moment dat ik jullie favorieten heb ontvangen).
7. Zodra de opmaak klaar is, stuur ik deze naar jullie door en kunnen jullie online feedback geven, deze feedback voer ik door.
8. Wanneer de feedback doorgevoerd is verstuur ik hem naar de drukker (het afdrukken, binden, controleren verzenden en laatste controle duurt gemiddeld 8 weken).
9. Jullie album is klaar!! Ik laat het jullie weten wanneer ik jullie album heb ontvangen (ik stuur een berichtje). Ik controleer het album nog een laatste keer en zal hem dan inpakken en aangetekend (verzekerd) verzenden. Jullie mogen het album natuurlijk ook ophalen, gezellig!

antwoorden op vragen waarvan je niet wist dat je ze had.

Veelgestelde of niet gestelde vragen dus 😉

Authentiek, kleurrijk, krachtige zwart witten, een bult liefde enzoals het is ?

Dat is hoe de meeste mensen mijn manier van fotograferen zouden omschrijven en daar ben ik blij mee. Ik hou enorm van mijn docu-stijl met een stukje creativiteit in de mix. Ik fotorgafeer mensen die mensen zijn, gewoon zoals ze zelf zijn. Luid, stil, wild, verlegen, avontuurlijk.

 

Hoeveel foto's maak je op een dag ?

Ik beperk het aantal foto’s dat ik op de dag maak, niet. Hoe meer er gebeurd hoe meer foto’s is een beetje het motto inmiddels hahaha.

en de willekeurige dingen?

Ik ben altijd op zoek naar de momenten tussen de grote momenten tijdens een trouwdag. Al deze kleine verhalen maken jullie verhaal compleet en levendig. 

Kunnen we in één keer of juist in meerdere delen betalen?

JA voor beide.

Als je het bedrag in een keer wilt voldoen, laat het mij dan weten dan vervalt het aanbetalingsfactuur omdat dit bedrag al bij het nieuwe factuur in zit.

Kunnen jullie het bedrag niet in één of twee keer betalen, dan kunnen we toch gewoon in drie keer betalen;)  Na volledige betaling ontvangen jullie gewoon de foto’s. No problemo!

Wat is een echte Karen-bruiloft?

Allemaal heerlijk verschillend en wonderbaarlijk uniek. Wat ze vooral gemeen lijken te hebben is dat de focus op de mensen die er zijn, ligt. Wat ik natuurlijk tof vind. De bruiloften zijn; intiem, het zijn kleine knusse groepen mensen en daardoor enorm liefdevol en relaxed er is ruimte voor foutjes en gekkigheid, voor grapjes en spelletjes. De bruiden en gommen die ik fotografeer doen het lekker zoals ze het zelf willen doen, en gaan heerlijk mee in de veranderlijkheid van de dag. Ze zijn echt en oprecht, waarbij mensen lekker ongegeneerd zichzelf zijn. Met grappen, grollen een traan en een lach. 

Wat gebeurd er als je ziek bent ?

Er is een backup systeem (spoedapp)  met een poel van trouwfotografen. Ik heb er tot nu toe nog nooit gebruik van hoeven maken maar het is altijd fijn om deel uit te maken van zo’n fantastisch team, die er samen voor willen zorgen dat er hoe dan ook foto’s gemaakt worden. 

Dus als ik onverwacht niet aanwezig kan zijn, gooi ik een berichtje in de spoedapp voor vervanging. Mocht het al eerder bekend zijn vraag ik in mij eerste netwerk mijn collega’s naar hun beschikbaarheid.

Help! ik hou niet van foto's!

Ik hou er van om op de foto te gaan zei niemand..ooit. haha! Laten we wel wezen ik ken het 😉 wees gerust Ik werk heel natuurlijk en relaxed, ik vraag nooit iemand om te lachen naar de camera of elkaar op een rare manier vast te houden. Ik help je mee door opdrachtjes te geven, zodat je lekker in beweging blijft. Ik neem je niet urenlang mee voor een shoot, dat is simpelweg niet nodig. Ik ga altijd voor de echte, authentieke momenten tussen mensen.

Fotografeer jij de details en al die andere dingen ook? ?

Ja, natuurlijk, mijn focus ligt op de mensen (en jullie huisdieren trouwens ook), maar ik fotografeer absoluut ook  de dingen die jullie belangrijk vinden die geen mens zijn haha. Omdat ik begrijp hoeveel werk en liefde er in dit alles is gestoken. Ik fotografeer het eigenlijk allemaal 🙂

Reken je extra reiskosten?

In Nederland zitten de reiskosten erbij in, overtochten en parkeergelegenheden dan weer niet. Ga ik mee naar het buitenland. yay! dan reken ik altijd de reis en verblijfkosten extra. 

Eet je mee?

Half. Het avondeten, is een echt noodzakelijk als ik er de hele dag ben. Dit hoeft geen luxe diner te zijn he! maar een warme maaltijd is goed voor de concentratie en energie. Ik eet die maaltijd dan heerlijk in zo’n 20min naar binnen terwijl jullie gasten het hoofdgerecht eten. Niemand houd van de ‘ ik neem een hap uit mijn steak’ foto’s toch ;)? Voor overdag heb ik een broodje mee 😀

Wat doen we als het regent?

Altijd een grote zorg, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ik heb een boel favoriete foto’s die gemaakt zijn in natte, winderige omstandigheden. Ik kan je uit ervaring vertellen dat mijn bruiden en gommen het 100% niets kan schelen op de dag zelf. Het maakt simpelweg gewoon niet zoveel meer uit, want yay trouwen! Om er tijdens slecht weer op uit te gaan heb je maar 10 minuten pauze in de regen nodig. Oh en ik heb een paraplu voor jullie, zo’n mooie doorzichtige en een regenjas voor mijzelf en om een beetje stress te besparen, doe je gewoon lekker rubberen laarzen aan 😀 plus een droge plek is zo gevonden je trouwlocatie zelf of  denk aan een prieeltje, een mooie tunnel, een b&b.  Tja of gewoon foto’s in de regen because why not 😉

Wij wonen aan de andere kant van het land. kom je naar ons toe ?

Tuurlijk! ik stap zonder probleem in de auto om jullie kant op de gaan en kennismaken kunnen we tegenwoordig gewoon online zo hoeven jullie niet uren in de auto te zitten naar mij toe 😉

Wanneer moeten we je boeken?

toch zeker een half jaar tot anderhalf jaar van te voren. Er zijn maar een paar vrij -en zaterdagen in de lente en zomer. Trouwen jullie in de winter dan heb je vaak meer geluk als je wat korter op je trouwdag mij boekt.

Ben je verzekerd en Heb je algemene voorwaarden ?

JA en JA, kom maar door met die durevaas die niet op de grond mag vallen en Ja elk bedrijf heeft deze en bij het geven van de opdracht ga je ook met deze voorwaarden akkoord. De voorwaarden gaan over vergoedingen, levering van de foto’s en album, het gebruik van de foto’s voor beide partijen, secondshooters, bewaren van bestanden, wijze van betaling, technische problemen, extra kosten, onmacht en annulering, privacy meefotograferen, auteursrecht.

Chat openen
1
Hé hoi!

Snelste manier om mij te bereiken, is even appen :D
%d bloggers liken dit: