Trouwalbums 2022

Trouwalbums!

De beste manier om je trouwdag terug te kijken is je trouwalbum.

 DOOR MIJ ONTWORPEN, MOOIE DIKKE BLADZIJDEN & HANGEBONDEN

Een trouwalbum is een prachtige manier om jouw trouwfoto’s te bewaren en terug te kijken. Jullie krijgen natuurlijk al jullie foto’s digitaal, maar toch krijg je bij mij altijd een basisboekje! Jullie kunnen er voor kiezen om dit basisboekje te upgraden. Om jullie album, zo te maken zoals jullie willen.

Waarom een basisboekje? Foto’s horen niet thuis op een harde schijf, die horen afgedrukt te worden 😉 dus voila, minialbum! 

Maar hoe werkt het? Wat kost het? En wat zijn de mogelijkheden. Alles wat je moet weten over een trouwalbum vind je op deze pagina

Hoe gaat het in zijn werk? 

Oké top, album upgraden. En nu? Jullie kiezen jullie favorieten (of als dat makkelijker is de foto’s die er niet in hoeven hehe) Ik maak een eerste opmaak voor jullie en wanneer deze af is kunnen jullie deze digitaal inzien via een online programma kunnen jullie het album digitaal doorbladeren en feedback geven. Dit komt dan weer in mijn design programma terecht en ik ga dan weer voor jullie aan de slag. 

Is het design akkoord? Dan is het tijd om keuzes te maken. Welk materiaal cover en wat komt er op de voorkant te staan?  én ik denk graag met jullie mee! Als we er helemaal uit zijn dan gaat de bestelling naar de drukker. Zo’n 6 tot 8 weken later hebben jullie een prachtig album in handen, die een mooi plekje in jullie huis verdient!
 

De stappen van jullie trouwalbum 

 1. Jullie kiezen de foto’s voor het design.
 2. Jullie ontvangen van mij een eerste design die jullie digitaal kunnen bekijken.
 3. In het online programma geven jullie eventueel feedback op het design.
 4. Ik verwerk jullie feedback en stuur een nieuwe proef op. 
 5. Als het design naar wens is geven jullie een akkoord. 
 6. Jullie kiezen een cover en andere opties en daarna gaat de drukker voor jullie aan de slag
 7. Na een aantal weken ontvangen jullie je op maat gemaakte album! 

De voordelen van een professioneel trouwalbum

 • Design door mij; ik weet precies het verhaal van jullie dag
 • Hoge kwaliteit bladzijden en afdrukken
 • Ruime keuze in covers en materialen
 • Namen of logo op de voorkant 
 • Luxe uitstraling en materialen
 • Tijdbesparing, ik doe het meeste werk!
 • Een herinnering voor altijd

De opties voor een trouwalbum

 • Verschillende cover materialen (zoals leer, linnen en velvet en ook hout)
 • Verschillende formaten om uit te kiezen
 • Het aantal pagina’s bepalen jullie ook zelf
 • Uv-print of embossing op de voorkant 
 • Persoonlijk ontwerp
 • Opbergbox met plexi-schuifdeksel of houtenbox met linnen omslag
 • Ouderalbums 

Wie kiest de foto’s? 

Jullie krijgen na de trouwdag van mij honderden foto’s. Jullie krijgen de foto’s aangeleverd in een online galerij waar je heel makkelijk een favorieten lijst kan aanmaken, door op het harte te klikken bij de foto. Zo weet ik precies welke foto’s jullie graag in het album terug zien. 

Het design

Ik hou van een eenvoudig en rustig design. Hebben jullie specifieke wensen? Ik hoor ze graag! Maar het belangrijkste is dat jullie foto’s mooi uitkomen en het verhaal goed vertelt wordt. Een te druk design leidt in mijn ogen af en dit probeer ik te vermijden.

En die echte wow-foto’s? Die laat ik graag knallen op een pagina, extra groot! Zo heeft het boek een rustige en elegante look, maar springen de foto’s er wel echt uit. 

De cover

Eén van de belangrijkste keuzes! Hoe gaat jullie album eruit zien? Welk materiaal en welke kleur cover kiezen jullie? Er is veel keuze, de meeste bruidsparen kiezen voor leer, linnen of velvet. Welk materiaal past bij jullie hangt af van jullie smaak. Er is veel mogelijk en ik heb verschillende voorbeelden online staan voor jullie. Met een keuze voor een materiaal dat bij jullie past maak je het album persoonlijk! 

Costumizen

Het leuke aan een luxe trouwalbum is dat er veel mogelijkheden zijn en je allerlei prachtige details kan toevoegen. Zoals embossing, UV-print van jullie namen en trouwdatum. Embossing betekend dat jullie namen als het ware op de voorkant gedrukt worden. Het geeft een mooi reliëf, de namen extra laten opvallen? Je kan ervoor kiezen om de letters bijvoorbeeld in het goud of zilver te drukken.  

En met uv-prints kan met veel details laten opdrukken op het album plus zijn er veel kleuren opties. Zo kan je logo’s en illustraties opdrukken. Je kan een eigen design aanleveren, en soms kan ik deze voor jullie ontwerpen want ik illustreer ook (www.liefskaren.nl). Heb je de trouwkaart speciaal op maat laten ontwerpen? Jullie ontwerper kan het design bij mij aanleveren die de drukker kan plaatsen op de cover. 

Wil je namen op de rug van het album, ook dit is in sommige gevallen mogelijk! Of de namen rechts onderin in plaats van het midden voor dat speelde effect? Zo maak je het album extra uniek! 

Het formaat

En dan is er nog één belangrijke keuze te maken: het formaat! Ga je voor liggend album of vierkant? Ga je voor een indrukwekkend formaat met wat minder pagina’s of voor een iets kleiner en handzamer formaat met meer pagina’s? Ook hier, kies wat bij jullie past! 
Mijn meest gekozen formaat? 25 x 25 centimeter en 20×30 met  80 pagina’s. 

Opbergbox

Extra veilig bewaar je het album in een bijpassende opberghoes of box. Van hetzelfde materiaal of wat dacht je van een velvet inschuifhoes met een leren album? super mooi! Ook handig als je je album meeneemt om te laten zien aan familie en vrienden, zo blijf jouw boek beschermd. 

Ouderalbums

Ouderalbums zijn kleine versies (replica’s) van jullie trouwalbum die super leuk zijn om cadeau te geven. We noemen ze misschien ouderalbums, maar ze kunnen natuurlijk ook aan iemand anders cadeau gedaan worden. Zo hoor ik dat die kleine boekjes overal mee naar toe gesleept worden. Wil je iets mee kunnen nemen om te laten zien, maar je grote album niet beschadigen? Een extra klein boekje voor jezelf om mee te nemen is handig en leuk.

Blog at WordPress.com.

Chat openen
1
Hé hoi!

Snelste manier om mij te bereiken, is even appen :D
%d bloggers liken dit: