Stichting earlybirds

by

Sinds 2018 werk ik als vrijwillig fotograaf voor de Stichting Earlybirds en nu denk je misschien waarom staat dit blog in tip en nieuws? Simpel ik wil jullie graag laten kennismaken met earlybirds, want ik hoor namelijk vaak. We kenden het niet, tot dat we zelf een earlybirdje kregen.

De eerste weken en maanden met je kindje zijn bijzonder. Maar wat als je kindje veel te vroeg op de wereld is gekomen? Dan is het niet alleen een bijzondere, maar ook een heftige tijd. Je brengt de eerste weken of maanden door in het ziekenhuis. Alles gaat langs je heen, je wordt geleefd en je hebt veel zorgen. In deze moeilijke periode kan een prachtige fotoreportage een lichtpuntje zijn. Een onderdeel van de verwerking als jullie later thuis zijn, maar bovenal een mooie herinnering! Stichting Earlybirds Fotografie komt naar het ziekenhuis om ouders een kosteloze reportage aan te bieden.

Onze doelstelling is het maken van een vertellende reportage op de afdeling waar je kindje ligt. Foto’s die warmte en liefde uitstralen waarbij niet zal worden geposeerd. Hierdoor wordt je kindje zo min mogelijk belast. Stichting Earlybirds zet zich in voor kindjes die minimaal 3 weken in het ziekenhuis verblijven. We begrijpen dat je nooit vooraf kunt inschatten hoe lang je kindje in het ziekenhuis verblijft. Meld je kindje dus gerust kort na de geboorte vast aan zodat we een beschikbare fotograaf kunnen vinden.

Kindjes die extreem prematuur worden geboren hebben voorrang op een reportage. Het kan helaas voorkomen dat we een fotograaf beschikbaar hebben op het moment dat je kindje reeds naar huis is. Helaas is een reportage dan niet meer mogelijk.