Leuke activiteiten voor op je bruiloft!

by 

Leuke dingen om te doen in de borreltijd of vlak na het eten, zo voor het feest. Zo na de ceremonie en voor het diner is het een leuke manier voor jullie gasten om te ontspannen, met elkaar in contact te komen en plezier te hebben. En het levert ook leuke foto’s op!
1 (OUD HOLLANDS) SPELLETJES VOOR JONG EN OUD.


Iedereen kent ze wel: de klassieke spelletjes. Deze zijn leuk om de kinderen mee te vermaken en als je je trouwdag buiten viert is het perfect om je terrein aan te kleden met een plek waar dit soort spelletjes gespeeld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan boter, kaas en eieren in het gras, ballen gooien, ring werpen, een potje cricket, zaklopen of zelfs sjoelen als je een sjoelbaan kan regelen. Zelfs tijdens het borrelen en dansen kun je dit eenvoudig openstellen voor je gasten.

SJOELEN
Bij ons staat dit oud Hollandse spel elke kerst wel op tafel. En fanatiek dat we zijn! De spelregels van sjoelen zijn heel simpel. Gooi je een steen in het vakje met de vier, dan heb je vier punten. En de puntentelling gaat net zo bij de rest van de cijfers. Maar het meeste punten haal je door te spreiden in de vakken. Heb je in alle vakjes bijvoorbeeld één sjoelsteen, dan heb je twintig punten. Heb je in alle vakjes twee stenen, dan heb je veertig punten. En zo verder. Wil je een leuk alternatief op sjoelen maken, dan kun je met andere onderdelen gaan sjoelen, bijvoorbeeld koekjes.


BLIK GOOIEN
Blikgooien is een leuk spel wat we kennen van de kermis. Maar je kan het heel makkelijk zelf maken. Lees wat je nodig hebt en hoe dit Oud Hollandse spel werkt.


KOEK HAPPEN
Leuk om te spelen én lekker! Een traditioneel oud Hollands spel dat iedereen wel een keer gedaan heeft. Favoriet spelletje bij Koningsdag. Hang plakken ontbijtkoek aan een touwtje op neushoogte. Doe een blinddoek om en happen maar!

ZAKLOPEN
Zaklopen is een spannend spel waarin deelnemers in een jute zak zo snel mogelijk een afgesproken afstand moeten afleggen. Wie als eerste heen en terug is heeft gewonnen.EZELTJE PRIK
Nog zo’n klassieker van een oud Hollands spelletje! Maak op een groot kartonnen bord een grote ezel. Daarnaast heb je een gekke staart aan een punaise nodig. Vind je dit lastig om dit oud Hollandse spelletje zelf te maken? Nu is het een kwestie van een blinddoek om doen en prikken maar! Degene die het dichtst bij de plek van de staart zit, heeft gewonnen.


SPIJKERPOEPEN
Laten we eerlijk zijn… het ziet er niet uit. Maar dit oud Hollandse spelletje is zo grappig om te doen. Hang een spijker aan een touwtje achter je billen. Krijg jij de spijker als eerste in de fles zonder dat je je handen gebruikt? 


RINGWERPEN
Een simpel spelletje om te doen. Zet bijvoorbeeld vijf pionnen neer. Heb je dat niet, dan kun je ook vijf gevulde flessen neerzetten. Nu is het de kunst om de ringen om de pionnen te gooien. Wie het beste gooit, heeft gewonnen.ANNEMARIA KOEKOEK
Ken je deze nog? Er staat één iemand met zijn gezicht naar de muur of bij een boom. De rest van de groep staat een eind verderop, achter een denkbeeldige startlijn. De persoon bij de muur roept heel hard: Anne-mariaaaaaaa-koekoek! Tijdens het roepen mag de groep rennen. Na het roepen van het woord draait degene bij de muur zich op. Wie dan nog bewegend gezien wordt, is af en moet terug naar de startlijn. Degene die van de groep als eerste de roeper kan tikken, heeft gewonnen. Wat dit oud Hollandse spelletje nog grappiger maakt, is om je eigen naam te mogen roepen in plaats van Annemaria Koekoek.

FLESSENVOETBAL
Dit oud Hollandse spelletje is bij ons altijd vaste prik bij een warme zomerdag. Vul lege plastic flessen met water. Ga op een redelijke afstand bij elkaar vandaan staan en probeer nu omstebeurt met een bal de fles bij elkaar om te schieten. Is het gelukt, dan is bij ons altijd de vaste regel dat je eerst de bal moet pakken en dan pas de fles omhoog moet zetten. 


STOELENDANS
Nog zo’n klassieker van de oud Hollandse spelen: het stoelendansen. Tegelijkertijd één van de spellen die nog regelmatig wordt gespeeld. Zet alle stoelen in een kring met de zitkant naar buiten. Altijd net één stoel minder dan het aantal mensen dat meedoet. En dan lekker swingend op de muziek rondlopen. Als de muziek stopt, kies je zo snel mogelijk een stoel uit. Degene die overblijft mag niet meer meedoen aan het spel. Zo ga je verder totdat je nog maar met twee mensen overblijft. Zorg dan, dat ze bijvoorbeeld om een pion heen moeten lopen voordat ze kunnen zitten. En dat degene die de muziek moet stoppen niet ziet wie waar loopt. Wel zo eerlijk.


BALLON TRAPPEN
Een Oud Hollands spelletje dat ook vaak op kinderfeestjes gespeeld wordt is balonnentrappen. In dit spel krijgen alle deelnemers een opgeblazen ballon met een touwtje aan hun voet bevestigd. Als iedereen klaar is mogen de kinderen proberen elkaars ballon kapot te trappen. De speler die over blijft met een hele ballon heeft het spel gewonnen.


TWISTER
Alleen voor personen met geschikte kleding aan ;-).

JENGA XL
Om beurten mogen personen één steen uit de toren halen en deze weer bovenop de toren plaatsen. 

HET SCHOENENSPEL
Een leuk spel voor jullie tweeën. Het idee is dat jullie met de ruggen naar elkaar toe staan of zitten. Hoe werkt het? Ieder houdt 1 Ken je het schoenenspel al? Dit wordt meestal door een familielid of door de ceremoniemeester georganiseerd! Als bruid en bruidegom geef je allebei een van je schoenen aan de ander en ga je met de rug naar elkaar toe zitten. Vervolgens krijgen jullie vragen over je relatie, zoals Wie geeft er meer geld uit? Past de vraag bij je partner? Dan houd je de schoen van je partner omhoog. Als jullie allebei hetzelfde antwoord geven, verdienen jullie punten! Als alle vragen gesteld zijn, weet iedereen precies of jullie elkaar wel zo goed kennen.
  Say cheese!

FOTOSPEL
Wil je je daggasten tijdens de receptie vermaken én lijkt het je leuk om ook foto’s van hen te ontvangen? Laat ze dan het fotospel doen! Leg op elke tafel een wegwerpcamera of polaroidcamera en een lijstje met onderwerpen om te fotograferen. Zo zie je je mooiste dag door hun ogen heen en vermaken zij zich. Laat de gasten bijvoorbeeld de volgende situaties fotograferen.

  • De bruid die een traantje wegpinkt
  • Een ober die met een vol dienblad loopt
  • Kinderen die elkaar achterna rennen
  • Je favoriete bruidsversiering
  • Een groepsfoto met de gasten aan je tafel
  • Een lachende bruidegom


PHOTOBOOTH
Een superleuk aandenken van jullie trouwdag, met vaak leuke props en gekke bekken. (mogen ze natuurlijk ook gewoon bij mij doen hahaha)Live!

LIVE SCHILDER
Een live painter schildert een impressie van jullie feest! En dat vindt live plaats, iedereen kan dus meekijken hoe een leeg canvas word omgetoverd naar een kunstwerk.LIVE BAND
Spreek voor zich, lekker het genre kiezen waar jullie van houden.


KARIKATURIST/SNELTEKENAAR
Je bent vast wel eens tijdens een vakantie in een of ander warm en toeristisch land ’s avonds de straatjes door gestruind. Herinner jij je nog dat er altijd wel een of ander soort van entertainment was. Een artiest die in ieder geval nooit ontbrak was een sneltekenaar. Iemand die je betaalde om een schets, portret of karikatuur van jezelf, je vrienden en vriendinnen of jou en je lief te laten maken.
Een sneltekenaar is ook superleuk vermaak voor je bruiloftsgasten. Daarbij krijgen ze op een ludieke manier een blijvende herinnering mee aan jullie grote dag.

GOOCHELAAR
Goochelaars zorgen voor magie, maken contact, zijn ijsbrekers ook en brengen een lach.

Geef een reactie

Chat openen
1
Hé hoi!

Snelste manier om mij te bereiken, is even appen :D
%d bloggers liken dit: