5 x waarom je houdt van intiem trouwen en elopments.

by 

Terwijl de wereld heel langzaam terugkeert naar een schijn van normaliteit, zijn huwelijk ceremonies weer mogelijk met een limit van 30 gasten. Nu lijken 30 gasten – inclusief aanwezige leveranciers en jullie zelf, meer op 25 gasten ;). Dat ziet er uit als een intieme bruiloft, en ja zo noemen we ze in de trouwwereld dan ook. En zoals de welbekende term: ‘size doesnt matter, it is what you do with it’ luidt, geldt dat ook voor bruiloften! Hier dus een paar redenen om een kleine intieme bruiloft/elopement te hebben.

Meer Quality time met elkaar.
Op grote bruiloften heb je constant gasten die langskomen om je te feliciteren en je te vertellen hoe fancy je eruit ziet (en als het slechter weer is, dat de modder op je sleep zo jammer). Oh en ze hebben geen ongelijk, because you are stunning! Al snel vliegt de tijd voorbij en heb je kersverse partner al twee uur niet gezien. Zulke taferelen gebeuren vrijwel niet als je ergens bent met minder dan 30 mensen (nou ja tenzij je je partner natuurlijk actief ontwijkt, maar dat is weer een heel ander blogverhaal). Wanneer je een kleine bruiloft hebt, kan je veel meer tijd met z’n twee besteden, wat tegelijk een tip is van al mijn bruidsparen ‘zorg dat je iets doet met z’n tweetjes (naast de fotoshoot)’. Als je gaat elopen heb je natuurlijk helemaal alle tijd voor elkaar.

…en meer quality tijd met jullie gasten
Ook als jullie niet elopen, is het hebben van meer tijd met je gasten een reden om kleiner te trouwen. Je hebt alle tijd om echt te praten en samen te zijn met iedereen, in plaats van de korte gesprekjes waar ik hierboven over sprak. Veel persoonlijker, intiemer.

Intieme bruiloften zijn makkelijker authentiek te maken.
Dat komt omdat er simpelweg meer tijd is om persoonlijke dingen te doen. De deur voor trouwlocaties, zelfs meer ongewone, staat ineens wijd open. Tijdstippen zijn makkelijker te switchen. Activiteiten uitvoeren die bij jullie hobby’s passen is ineens een stuk makkelijker, want ja je hoeft geen hordes aan mensen mee te verplaatsen/te laten wachten/ te entertainen. Serveer je lievelingseten maak er een persoonlijke ceremonie van

Prachtige kleine trouw- en elopement locaties
Ironisch genoeg kan een grote bruiloft er voor zorgen dat je locatie opties worden verkleind, omdat je op een bepaald punt aan de capaciteit zit van de locatie. Kleine bruiloften kennen dit probleem niet en zoals ik hier boven al zei, de deur staat wijd open voor prachtige locaties. Zo trouwden wij in een oude pastorie, geen officiële trouwlocatie, maar vragen doet wonderen!

Elopements hebben ook een hele nieuwe dimensie gekregen bij mij, want of je nu denkt aan de natte en winderige stranden van de eilanden, de bossen, zandvlakte van nederland of een charmante ontspanning wilt naar de stad waarvan je houdt, de wereld staat voor je open (oké nu nog even het land waar in je woont, en geloof mij die is prachtig!)

Budget
Budgetten zijn totaal persoonlijk ze verschillen van bruiloft tot bruiloft en van stel tot stel. Het is dus niet persé waar dat als je intiem trouwt of eloped dat dit een goedkopere optie is. Het verschil tussen groot en intiem trouwen/elopen is de optie, de optie die je hebt om te kiezen waar je je budget voor wilt inzetten. En ja natuurlijk worden dingen prijziger wanneer je 50, 75, 100, 250 gasten hebt.

Dus daar zijn heb je ze – 5 redenen om te houden van intieme bruiloften. Trouwen jullie klein? Deden wij wel in 2018 😉


Geef een reactie

Chat openen
1
Hé hoi!

Snelste manier om mij te bereiken, is even appen :D
%d bloggers liken dit: