Hoe overkom je ‘awkwardness’. 5 tips voor wanneer je cameraschuw bent.

Het is heel normaal om cameraschuw te zijn, we hebben allemaal onze onzekerheden (ik heb ook zo m’n momenten. M’n punt is dat natuurlijk dat het vaak ter sprake komt als we het hebben over gezins- en trouwfotografie. Dus is het tijd om het er even over te hebben. want je hoeft je dus oprecht geen zorgen te maken.

Hoe overkom je je awkwardness, ten eerst je bent dus niet alleen in dit gevoel. Het is voor de meesten een hele nieuwe ervaring om op de foto te gaan. Mijn fotografie gaat niet over poseren voor de camera. het gaat over sfeer, gevoel, connecties.

Hierbij de 5 tips om over je schuwheid heen te komen

1. Kies de juiste fotograaf

Kies een fotograaf uit terwijl je twee belangrijke dingen in je hoofd houd: Je wilt iemand waarvan je de foto’s te gek vind en iemand waarmee je kan lachen (iemand die je graag om je heen hebt). Bekijk websites, brochures, galerijen, volg op insta. Zie je jezelf in de foto’s die de fotograaf maakt, laten ze lachen, pakken ze je aandacht op een goeie manier uiteraard, then its a win! Kijk ook naar wat er bij foto’s staat, op info pagina’s, in reacties en review. Hoe klinkt de fotograaf. Je weet wel menselijk en authentiek. Vind je het vermakelijk, kan je je er in vinden? Vertrouw je instinct! Maak een afspraak, en kijk of het klikt.. en als het dan klinkt, zal een deel van je ongemak zo verwijden want je hebt er helemaal zin aan om dat gezellige mens met die camera’s in je comfort zone toe te laten. YAY.

2. Neem de tijd om fotografiestijlen te leren kennen en maak dit een belangrijk onderdeel in jullie keuze.

Er zijn zooooo veel stijlen. traditioneel, klassiek, artistiek, fine art, lifestyle, documentair, etcetc. Als je bang bent je ongemakkelijk te voelen op je trouwdag sluit dan de eerste vier alvast uit. Dit zijn de stijlen waarbij je gevraagd word op een bepaalde manier te poseren. Degene die overblijven zijn lifestyle(semi-geposeerd, echte momenten worden vastgelegd) en documentair (ongeposeerd).

Documentaire trouwfotografie verteld jullie verhaal, op een natuurlijk manier. Het gaar om het vastleggen van momenten, groot en klein: van grote stralende glimlachen, dat absolute gevoel van vreugde, evenals de nerveuze opwinding en de gekkigheden. Als je je snel ongemakkelijk voelt met foto’s dan zijn documentaire fotografen perfect voor je. Je word niet gevraagd om op een bepaalde manier te gaan staan en kijken (tenzij je dit graag wilt tijden een shoot met z’n twee), documentaire fotografen houden zich bezig met die natuurlijke stralende gloed terwijl je bezig bent met degenen waarbij je houd.

Lees hier meer over documentaire trouwfotografie.

Lees hier meer over documentaire gezinsfotografie.

3. Ga je trouwen, boek een loveshoot vooraf. Kan je lekker wennen.

Pré wedding shoots (zoals ze zo mooi heten) zijn denk ik bedacht voor mensen zoals jij, Ja natuurlijk krijg je super foto’s in een mooie omgeving in je fijne kleren, lekker samen. Maar het gaat natuurlijk over wennen aan de camera en beseffen hoeveel plezier je kunt hebben, en hoe je dus echt niet zenuwachtig hoeft te zijn.

De locatie is natuurlijk: hoe vaker je iets doet, hoe minder spannend het word. Iets met comfortzones vergroten. Je leert de manier waarop je op de foto gezet word kennen. Je leer de fotograaf kennen, wat je gemeend hebt, dingen om over te praten, hoe je fotograaf is, hoe dicht in de buurt en hoeveel (of weinig) je instructies krijgt.

Lees hier meer over fotosessies

4. Wees lekker jezelf: doe ik ook

Je kijkt naar elkaar, niet de camera. Je praat zachtjes, of barst in lachen uit. Likt aan z’n oor. gooit water in d’r nek. Stampt door de plassen en maakt inside jokes. Je kids zijn boos en moeten op de eerste traptree, je paard heeft een deel van je boeket opgepeuzeld. Oh en de hond wil toch ook wel heeel graag dat stukje spare-rib. Je vrienden bulderen van het lachen en jullie doen mee. Dit zijn de momenten die ik zal vastleggen: je hoeft niets speciaals te doen in mijn bijzijn- omdat je geluk ervoor zorgt dat je er fantastisch uit ziet.

6. Onthoud, je bent fantastisch!

Be you. Epicly you en de foto’s zullen je prachtig vastleggen.

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

Chat openen
1
Hé hoi!

Snelste manier om mij te bereiken, is even appen :D
%d bloggers liken dit: