10 awesome feitjes over documentaire trouwfotografie

by 


Hé als het gaat om het kiezen van je trouwfotograaf, dan weet ik hoe overweldigend het kan zijn. Ik denk dat ik een goede plek weet om te beginnen, namelijk – stijl en aanpak. En ik denk dat een documentaire stijl the way to go is! Hier zijn de awesome feitjes:

1. Herinneringen: Als je terugkijkt naar foto’s, wil je het moment voelen, herinneren.

Daar waar het om gaat. Herinneringen. Wanneer je naar een foto kijkt, kan het je terug brengen naar het moment, het moment kan je herleven. Dat moment waarop je ouders je zien, je even in je handen kneep, elkaar een blik toewerpt en al dat moois puur omdat de fotograaf het moment vastleg zoals het gebeurd, zonder aanwijzingen.

2. Je krijgt dingen te zien waarvan je niet wist dat ze zijn gebeurd.

Het spreek voorzich dat bruid en bruidegom in het middelpunt staan en ook vaak in foto’s zullen terugkomen, maar als bruidspaar zal je ook dingen niet meekrijgen tijdens de dag (leuke verhalen voor later 😉 )en een goeie documentaire fotograaf weet dit. Dat niet alleen maar ze zijn zich heel bewust van het feit dat het niet vaak voorkomt dat alle mensen die voor jullie het belangrijkst zijn allemaal samen op één plek zijn.

Goeie documentaire fotografen, focussen zich niet de hele dag op de bruid en bruidegom. in plaats daar van mengen ze zich lekker tussen de mensen en pakken al die kleine momenten tussen door, zoals deze vriendin die dit taartje soldaat gaat maken.

3. ’t is perfect voor als je cameraschuw bent

Het is heel normaal om cameraschuw te zijn. we hebben allemaal onze onzekerheden en dan kan het best spannend zijn om te bedenken dat je de hele dag op de foto gezet word. Dat is nog een mooie bijkomstigheid van die documentaire trouwfotografen, die vragen je dus niet de hele tijd te poseren, om dingen keer op keer opnieuw te doen of om te lachen naar het vogeltje. Het doel is natuurlijk om momenten vast te leggen waarbij je je er helemaal niet van bewust bent.

4. Gevoel, gevoel, gevoel vastleggen.

Er gaat niets boven getuige zijn van al het gevoel dat op een bruiloft is. Het is één van de reden waarom ik ze zo graag vastleg. En echte momenten tja die kan je niet fabriceren, die gebeuren. Als je dus gevoelsmomenten gefotografeerd wilt hebben, dan moet je iemand boeken die ze ziet, ze kan vastleggen. Klinkt simpel, maar dat is het niet. Het is een kunst. Documentaire fotografie is per definitie een kunst en wat mij betreft de meest mooie en uitdagende vorm van fotografie.

5. Er is geen overheersende fotograaf, die je dag runt, nee in plaats daarvan zijn we onopvallend en word er juist vaak gevraagd of ik al lang vrienden ben met ’t bruidspaar.

en precies dat plekje is een magische plekje. Mensen vragen heel vaak en hoe ken je ze dan, omdat er vaak word gedacht dat we al lang vrienden zijn, dit heeft alles te maken met hoe je als persoon bent en natuurlijk ook de aanpak die je gebruikt als fotograaf. becoming one with the crowd. this is the way.

6. Mensen zien d’r fantastisch uit.

Want het vastleggen van de echte jou, nouja, dat is natuurlijk de echte schoonheid.

7. De foto’s zijn uniek, je weet wel omdat ze niet aangestuurd worden. unieker word het niet 😉

Jouw bruiloft is anders dan alle andere, totaal uniek, want het is jullie bruiloft en die van niemand anders. Dus waarom zou je willen dat je foto’s eruit zien als al die anderen, horen ze niet net zo uniek te zijn als jullie en jullie dag? Dat is precies waar documentaire trouwfotografie in uitblink, omdat we momenten die in een flits gebeuren, vastleggen. Die momenten die nog nooit eerder gebeurt zijn.

daarentegen maken traditionele fotografen vaker dezelfde foto’s van verschillende mensen, simpelweg omdat ze dingen aansturen. Je vragen bij dat raam te gaan staan, je ruk aan die ene deur hangen, vragen of je meerdere keren je haarlak wilt spuiten. Dan ineens gaan de foto’s niet meer over jou en jouw bruiloft maar over de fotograaf en hun werkwijze, hun poses en methodes.

8. Gewoon lekker relaxen en genieten.

Zodra je gaat trouwen zijn er zoveel dingen om over na te denken. Als documentaire fotografen willen we niet dat de fotografie daar één van is. Als je iemand boekt die goed is in documentaire fotografie, kun je gewoon ontspannen genieten van de dag, omdat je weet dat al die belangrijke momenten, en al die tussen momenten worden vastgelegd.

9. De humor terug zien!

Bruiloften zijn natuurlijk feestelijke dagen, vol grappige momenten, gelach en ruwe emoties. En net als die gevoelsfoto’s (ruwe emoties groot en klein) worden de grappige momenten ook niet vergeten.

Deze foto heeft geen uitleg nodig:

10. ‘T beste van twee werelden.

Hoezo? Nou simpel, hoewel er enkele trouwfotografen zijn die 100% documentair fotograferen (petje af). Houdt het overgrote gedeelde er ook van om portretten vast te leggen (alleen als je dat wilt natuurlijk). Dus is het prima om tijd te nemen voor een shoot samen, of een paar gezellige groepsfoto’s (nogmaals alleen als je dat wilt. Zo kan je dus heerlijk 99% van de dag vast laten leggen zoals alles wat hierboven staat- terwijl je ook hele mooie foto’s met z’n tweetjes kan laten maken.

One comment

Geef een reactie

Chat openen
1
Hé hoi!

Snelste manier om mij te bereiken, is even appen :D
%d bloggers liken dit: