Tips voor dieren op je bruiloft

by 

Bruiloften zijn een feestje voor met en dier. Strik om, veel geknuffel en aandacht, meet op pad om foto’s te maken maar ook de ringen dragen.  Van koeien, schapen en paarden tot katten, ratten en honden. Het is natuurlijk heerlijk om jullie dag te delen met alles en iedereen waar je gek op bent.  

Zo mochten onze hond en paard ook echt niet missen! Zodra je dieren op je trouwdag of trouwfoto’s wilt hebben is het natuurlijk wel belangrijk dit een beetje voor te bereiden. Laten we beginnen met: 
 
1. Zijn jullie dieren welkom op de trouwlocatie of kies je juist voor een trouwlocatie met veel dieren.
 
Niet op alle trouwlocaties zijn dieren welkom, als je net als ik zeker weet dat je dieren erbij wilt hebben is het goed om na te vragen of de dieren die jij erbij wilt hebben, welkom zijn.  Natuurlijk kan je ook trouwen op je eigen koeien, schapen of alpaca boerderij en zijn er ook locaties waar je kunt trouwen tussen de dieren. 
 
wist je dat: je ook dieren kan inhuren, zoals alpaca’s en ezels om aanwezig te zijn tijden je ceremonie en trouwfoto’s? 
 

2. Dieren die niet mee kunnen naar de bruiloft 

Denk aan grote boerderijdieren, maar ook aan katten, konijnen, cavia’s en gekko’s. Het beste moment om deze dieren op de foto te zetten is thuis, tijdens het klaarmaken. Neem zelf ook even een momentje om met ze te knuffelen en geef aan dat je ze graag op de foto hebt, dan zorg ik dat dat gebeurd. 
 
3. Kies de juiste fotograaf 

Een fotograaf kiezen waar je een klik mee hebt is sowieso belangrijk (dat weet je pas nadat je elkaar ontmoet hebt). Dan is het ook nog van belang dat je fotograaf dieren leuk vind en ervaring heeft met het fotograferen ervan. 
 
Wist je dat: ik ooit ben begonnen als paarden, honden en auto fotograaf 
 
4. Zorg voor oppas en een helpend handje 

Natuurlijk ben je superblij dat de dieren erbij zijn maar je wilt niet de hele dag op ze moeten letten. Zorg dat er iemand is die op ze let zodra dat nodig is maar ook meehelpt tijden het maken van de trouwfoto’s.  
 
5. Fotoshoot met de dieren 

Plan hiervoor wat extra tijd in, net even wat meer dan de normale tijd, als je met dieren op de foto gaat kost het namelijk allemaal net wat meer tijd. dat geeft niet als je het van te voren weet natuurlijk. Zorg dat bijvoorbeeld iemand anders je paard klaar maakt en meehelpt tijdens de shoot. Kunnen je honden los, dan heb je waarschijnlijk geen extra handje nodig maar is dat niet zo, dan is het wel prettig als iemand ze even vast houd zodat er ook wat foto’s van jullie twee gemaakt kunnen worden mits jullie hebben gekozen om niet op twee locaties foto’s te maken. 
 
6. Kunnen ze er toch echt niet bijzijn, hier wat alternatieven 

Wanneer je dier(en) om welke reden dan ook er echt niet bij kunnen zijn is het altijd mogelijk om ze alsnog mee te nemen in jullie trouwdag, denk bijvoorbeeld aan jullie trouw of bedankkaarten. feesttijd, kartonnen uitknipsel van je hond of paard, hah geniaal! Verwerk ze in jullie trouwtaart. Kunnen ze niet op de bruiloft zijn dan kunnen ze misschien wel mee naar de loveshoot! 

Geef een reactie

Chat openen
1
Hé hoi!

Snelste manier om mij te bereiken, is even appen :D
%d bloggers liken dit: