In-home shoots, zijn de bomb!

by 

Ik fotografeer vaak bij mensen thuis als ik mag langskomen wanneer hun kleintje is geboren, voor een newbornshoot dus of een fresh48 en ik vind dat iets heel speciaals. Thuis shoots gebeuren dus vooral wanneer jullie een kleintje hebben gekregen, het is niet persé een ding voor een zwangerschap, love of gezinsshoots en dat is absoluut een gemiste kans! Ik kan nu bijvoorbeeld niet wachten tot ons huis zover is om een fotograaf te boeken die ons vastlegt bij ons thuis.  

Inmiddels weet ik ook waarom ik het zo iets moois vind: Ik realiseerde mij namelijk dat je huis je Thuis is, je save haven. De plek waar je thuis komt na vakantie. Waar je je kinderen instopt. Waar je lacht, en huilt tijdens de moeilijke dagen. Daar waar je ruziet en je verzoent. Daar waar je leven zich afspeelt in z’n puurste vorm. 

In de loop der tijd raad ik steeds meer mensen aan om een thuis sessie te overwegen. Want net als jullie en de kinderen, veranderd jullie huis ook van jaar tot jaar. Alles veranderd naarmate jullie behoeftes veranderen. Van babykamer tot kinderkamer.  Een wiegje in de hoek van de kamer, naar een superdeluxe lego verzameling om zo maar eens wat te nomen. Misschien word het wel ineens te klein en is het tijd om te verhuizen.

Ik ben gek op thuis shoots omdat ik jullie kan fotograferen in jullie kamers, met jullie spullen. Het weer gooit nooit roet in ’t eten, je hebt de vrijheid van in je eigen huis zijn. Binnen de muren van je huis zijn zoveel herinneringen en verhalen. In huis gebeuren dingen die simpelweg in een natuurgebied niet gaan gebeuren, andere herinneringen hangen eraan. 

Mensen maken zich wel een zorgen dat hun huis te klein is, niet mooi genoeg of geen goed licht heeft. Ik kan je vertellen dat dat allemaal niet echt uitmaakt. Ja oké je moet natuurlijk dan wel beslist een fotograaf boeken die in kleine donkere huizen het vertrouwen heeft maar als je eenmaal iemand hebt gevonden die dat kan, joh laat die mooie momenten dan maar gebeuren!

Geef een reactie

Chat openen
1
Hé hoi!

Snelste manier om mij te bereiken, is even appen :D
%d bloggers liken dit: